Ch Apports Angelique
Kennelns stamtikar var
Ch Apports Angelique och
Ch Dainty's Bachelor Girl som var kusiner och linjeavlade på de förnämsta svenska linjerna från Kennel Apport och Mona Lilliehöök, en av rasens pionjärer. I stamtavlorna kunde man förutom välkända Apporthundar hitta Camrose, Anbria och Stubblesdown.
Båda stamtikarna debuterade på utställningar med att vinna certifikat. Båda vann snabbt sina titlar och Ch Dainty's Bachelor Girl, som var uppfödd av Filip Johnson, klarade även sitt jaktprov och blev således en av landets första tikar med titeln Int & Nord U Ch. Sundhetsmässigt var båda U.A. på höftleder och ögon.
Ch Dainty's Bachelor Girl
Vidare avel kompletterades med tiken Ch Apports Song of Joy. Hanhundsvalet föll på några av 70-talets mer framstående avelshundar såsom Davern Fergus och Country Boy's Golden Camillo.
Gyrima Moongleam

Den första egna importen kom 1973 och från kennel Gyrima i England och medförde de bästa brittiska linjer och typ. Ett par år senare kom Gyrima Moongleam (Ch Nortonwood Faunus-Ch Gyrima Pipparetta) som ligger bakom de flesta av dagens Dewmistvinnare.

1977 var det dags för den engelska tiken Ch Gyrima Rosamund att beträda svensk mark. En storvinnare med bl.a. Best In Show a 350 anmälningar på Goldenklubbens Open Show på Askartorp, hittills den största utställningen för Golden i Sverige.

Nortonwood Jasamanda (Ch Camrose Cabus Christopher-Ch Ninell Charade of Nortonwood) anlände samma år och blev mest känd genom sin multivinnande son Int & Nord U Ch Dewmist Chrysander. Han var den första svenskfödda Golden att bli Best In Show på en kennelklubbs-utställning. Detta skedde i Malmö 1982 och domare var den världsberömde Hans Lehtinen.

Ch Dewmist Chrysander
Dewmist ChrystellaHenric Fryckstrand * Säby Krok Målhammar * 725 96 Västerås
Tel/Fax: 0171-44 10 14 * Mobil: 070-568 69 30